Objavljen Poziv za prijavu projekata u svrhu otklanjanja problema dvostruke kvalitete proizvoda te jačanja udruga za zaštitu potrošača u Europskoj uniji

Izvor: Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, 10.07.2019.
Dana 24. lipnja 2019. godine Europska je komisija objavila Poziv za prijavu projekata u svrhu otklanjanja problema dvostruke kvalitete proizvoda te jačanja udruga za zaštitu potrošača u Europskoj uniji. Poziv je namijenjen prvenstveno udrugama za zaštitu potrošača, a sve kako bi se ojačali kapaciteti udruga vezano uz metodologiju testiranja proizvoda s ciljem sprečavanja dvostruke kvalitete koju je razvio i potvrdio Zajednički istraživački centar te kako bi udruge upotrijebile predmetnu metodologiju za ispitivanje proizvoda na svojim tržištima s ciljem postizanja usklađenih i znanstveno utemeljenih rezultata, za što će Komisija sufinancirati troškove takvih ispitivanja. Maksimalni iznos kojim Komisija raspolaže, a koji je vezan za predmetni poziv iznosi 1 260 000 €. Maksimalni postotak EU sufinanciranja po predmetnom projektu je 90% od ukupnog iznosa. Trajanje projekta ne može prelaziti 12 mjeseci.

Pitanja vezana uz predmetni poziv upućuju se na adresu e-pošte: EC-REC-CALLS@ec.europa.eu.    

Rok za prijavu projekta je 6. studeni 2019. godine do 17:00 sati po briselskom vremenu, a sve detaljnije informacije te dokumentacija potrebna za prijavu projekta dostupna je putem sljedeće poveznice: https://ec.europa.eu/info/funding-tenders/opportunities/portal/screen/opportunities/topic-details/rec-cons-rppi-ag-2019.
 

Posljednja izmjena: 10.07.2019.